Hoe gaat de behandeling?

Voor de behandeling gaat je eerst naar de wc om de blaas te legen. Daarna draai je op de linkerzij op de behandelbank.  Een canule (een soort huls) wordt anaal ingebracht evenals de aan- en afvoerslang. Dit is absoluut pijnloos, het is hooguit even onwennig.

Colonhydrotherapie practijk Ballanz

Colonhydrotherapie praktijk Ballanzz

Vervolgens word je op de rug gedraaid, zodat je gemakkelijk en comfortabel ligt. Het water (gefilterd en op lichaamstemperatuur) wordt via de slang rustig in de dikke darm gebracht.

Het water geeft tegendruk aan de darmen. Op deze wijze wordt ook de peristaltiek van de darmen versterkt. Deze handeling wordt meerdere keren herhaald zodat veel oude gifstoffen verwijderd kan worden en duurt bij elkaar ongeveer 40 minuten.

Speciale massagetechnieken kunnen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten bevorderen. Via de afvoerslang en het kijkglas van het apparaat kun je goed zien wat het lichaam (de dikke darminhoud) precies verlaat. (Dit kan best veel zijn!)

Aan het eind van de behandeling wordt de canule verwijderd en kan je naar de wc om het resterende water, maar ook nog een restant van de darminhoud kwijt raken. Na de behandeling kun je gewoon de normale dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Bij Ballanzz wordt gewerkt met de Slow Fill methode. Dit betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt rustig de darm in gebracht waardoor stress van het dagelijks leven maar ook eventuele vastgezette emoties* losgelaten kunnen worden. Hierdoor ontstaat er (weer) meer rust in het darm en het lichaam.

(* Wist je dat er in de darm emoties opgeslagen worden? Denk aan de vlinders in de buik bij verliefd zijn, de diarree bij examens of verstopping bij te gehaast zijn. Iets op je lever hebben? Gal spuwen)

Alles ging keer op keer beter en nu voel ik me nog steeds erg goed

Voordat ik kwam bij Ballanzz bij Michelle had ik overal last van steeds hoofdpijn last van mijn maag en buik ik slikte ook heel veel paracetamol om maar geen last van alles te hebben mijn rug speelde ook weer op en had ook nog eens last van mijn knieën daar heb ik artrose in toen ik in gesprek raakte met Michelle, en dat zij vertelde over ballanzz toen dacht ik dat is wat voor mij, ik ga dat proberen, de eerste keer is het even wennen maar de tweede keer weet je wat er gaat gebeuren het is helemaal niet eng je hoeft je niet te schamen het is zo ontspannen omdat je weet dat het je lichaam goed gaat doen ik voelde mij na een paar keer gespoeld te zijn zo opgeruimd en schoon van binnen ik merkte dat ik ook niet zo moe meer was en beter ging slapen want ik kon voor die tijd slecht slapen, ik merkte dat mijn hoofdpijn steeds minder werd , alles ging keer op keer beter en nu voel ik me nog steeds erg goed en ik slik ook helemaal geen paracetamol meer, het is echt een aanrader het heeft me heel goed geholpen ik ga het zeker weer doen, want het heeft mij ontzettend veel goeds gedaan.

Dank je wel Michelle,Groetjes,
Astrid
Wormerveer.

review

Adres:

Sleedoornlaan 24, 1185 EA Amstelveen.

Telefoon: +31 (0)6 22 17 15 14
Email: info@ballanzz.nl

Website: ballanzz.nl
Facebook: fb.com/Ballanzz
Instagram: @Ballanzz_amstelveen

Openingstijden:

Dinsdag, woensdag, vrijdag t/m zondag
09:00 - 20:00 uur.