Hoe gaat de behandeling?

Voor de behandeling gaat je eerst naar de wc om de blaas te legen. Daarna draai je op de linkerzij op de behandelbank.  Een canule (een soort huls) wordt anaal ingebracht evenals de aan- en afvoerslang. Dit is absoluut pijnloos, het is hooguit even onwennig.

Colonhydrotherapie practijk Ballanz

Colonhydrotherapie praktijk Ballanzz

Vervolgens word je op de rug gedraaid, zodat je gemakkelijk en comfortabel ligt. Het water (gefilterd en op lichaamstemperatuur) wordt via de slang rustig in de dikke darm gebracht.

Het water geeft tegendruk aan de darmen. Op deze wijze wordt ook de peristaltiek van de darmen versterkt. Deze handeling wordt meerdere keren herhaald zodat veel oude gifstoffen verwijderd kan worden en duurt bij elkaar ongeveer 40 minuten.

Speciale massagetechnieken kunnen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten bevorderen. Via de afvoerslang en het kijkglas van het apparaat kun je goed zien wat het lichaam (de dikke darminhoud) precies verlaat. (Dit kan best veel zijn!)

Aan het eind van de behandeling wordt de canule verwijderd en kan je naar de wc om het resterende water, maar ook nog een restant van de darminhoud kwijt raken. Na de behandeling kun je gewoon de normale dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Bij Ballanzz wordt gewerkt met de Slow Fill methode. Dit betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt rustig de darm in gebracht waardoor stress van het dagelijks leven maar ook eventuele vastgezette emoties* losgelaten kunnen worden. Hierdoor ontstaat er (weer) meer rust in het darm en het lichaam.

(* Wist je dat er in de darm emoties opgeslagen worden? Denk aan de vlinders in de buik bij verliefd zijn, de diarree bij examens of verstopping bij te gehaast zijn. Iets op je lever hebben? Gal spuwen)

Ik ben super blij dat ik Michelle heb gevonden!

Op aanraden van vrienden ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik een colonhydrotherapie kon doen. Ik had het niet beter kunnen treffen dan bij Michelle! De therapie heeft mij enorm geholpen met het weer normaal krijgen van mijn stoelgang. Dat op zich is al geweldig maar het was helemaal fantastisch dat ik het heb kunnen laten doen bij Ballanzz. Michelle is uiterst professioneel en toch heel persoonlijk.
Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar.

Peter

review

Adres:

Sleedoornlaan 24, 1185 EA Amstelveen.

Telefoon: +31 (0)6 22 17 15 14
Email: info@ballanzz.nl

Website: ballanzz.nl
Facebook: fb.com/Ballanzz
Instagram: @Ballanzz_amstelveen

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, donderdag
zaterdag en zondag
10:00 - 17:00 uur.