F.A.Q.

Frequently Asked Questions:

Is het nodig om mijn voeding aan te passen tijdens de behandelingen?
Deels, colonhydrotherapie is een manier om het lichaam te reinigen. Het is goed om zuinig om te gaan met dierlijke eiwitten, zoals vlees, vis en zuivelproducten. Dit geldt ook voor alcohol.  Daarnaast kun je zoveel groenten en fruit eten als je lekker vindt.

Val ik af met colonhydrotherapie?
Van een darmspoeling alleen niet, wel in combinatie met een gezond eetprogramma en/of reinigingskuur.

Raakt mijn darmflora verstoord tijdens de darmspoelingen?
Het grootste gedeelte van de darmflora is gehecht aan de darmwand en zal niet loslaten. Bij de darmspoeling wordt gezuiverd water gebruikt. Hierdoor raakt en blijft de darmflora juist meer in evenwicht dan voor de behandelingen. Vaak is de darmflora al verstoord daarom is het verstandig om tijdens of vlak na de colonhydrotherapie behandelingen, een probiotica te gebruiken. (deze brengt de natuurlijke darmflora in evenwicht)

Wat zijn de bijwerkingen van een colon hydrotherapie behandeling?
Na de behandeling kan er vermoeidheid en/of hoofdpijn ontstaan. Dat klopt, want het lichaam is op dat moment actief aan het reinigen. Men kan zich ook juist heel opgewekt en/of rozig voelen.

Wat is het verschil tussen een klysma en een colonhydrotherapie behandeling?
Met een klysma bereikt het water niet de gehele dikke darm en wordt voornamelijk het laatste stuk van de dikke darm, gereinigd. Met een colonhydrotherapie behandeling wordt het water over de hele dikke darm verdeeld waardoor de reiniging intensiever is.

Is de behandeling pijnlijk?
Nee, zeker niet. Tijdens de behandeling wordt de darm met water gevuld. Als de darm voller raakt zal deze het water kwijt willen raken. De peristaltiek van de darm wordt opgewekt. Tijdens de behandeling ontstaat daardoor een gevoel van aandrang. Dit gevoel ervaart ieder op zijn eigen manier. Het is geen pijn maar kan een onaangenaam gevoel geven, net als kramp op het toilet.

Kan ik na een colonhydrotherapie behandeling werken?
Na een behandeling kun je gewoon werken en naar huis rijden. Door de darmreiniging worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid. Colonhydrotherapie is een vorm van reinigen. Het is beter om tijdens de behandelingen ruimte en tijd voor jezelf te creëren en de agenda niet vol te plannen.

U heeft een klacht, wat nu? Ik ben als VBAG-zorgverlener aangesloten bij een geschillencommissie. Ik doe er alles aan om u op een goede en respectvolle manier hulp te bieden. Toch kan het voorkomen dat u ergens niet tevreden over bent. Het zou goed zijn wanneer u deze onvrede met mij, therapeut bespreekt. Soms lukt dat niet. Heeft u hulp nodig of is uw onvrede aanleiding om een klacht in te dienen, dan ondersteunt de VBAG u hierbij.

Privacy: Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Als praktijkhouder ben ik verplicht aan deze verordening te voldoen.

Sinds de spoelingen geen last meer

Nu al een paar keer bij Michelle geweest voor een spoeling. Voor dat ik ging altijd last van mijn darmen kon moeilijk naar het toilet en zat ik in een dipje. Sinds de spoelingen geen last meer van mijn darmen (kan nu elke dag naar het toilet). En voel me stukken beter of er een paar bakstenen van mijn schouders zijn gevallen. Ik zie het idd net als een ander een kadootje aan mezelf! Zeker de moeite waard om het een keer te proberen omdat je je meteen naar de eerste keer al beter voelt!

Denise

review

Adres:

Sleedoornlaan 24, 1185 EA Amstelveen.

Telefoon: +31 (0)6 22 17 15 14
Email: info@ballanzz.nl

Website: ballanzz.nl
Facebook: fb.com/Ballanzz
Instagram: @Ballanzz_amstelveen

Openingstijden:

Maandag, dinsdag, donderdag
zaterdag en zondag
10:00 - 17:00 uur.